Laura Smit, stagiaire Marketing en communicatie

Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was voor mijn allereerste stagedag. Vooral omdat ik mijn collega’s van Marketing en communicatie nog nooit in het echt had ontmoet. Ik ging namelijk digitaal stagelopen en afstuderen vanwege de geldende coronamaatregelen! Ik werd in de Teams-vergadering warm onthaald door mijn nieuwe collega’s en ik voelde mij al snel thuis bij Ska. Dankzij het inwerkschema had ik de eerste twee weken verschillende digitale ontmoetingen met collega’s binnen Ska, op deze manier heb ik mij nog meer verbonden weten te voelen.

Sommige momenten was het wel eens lastig dat het volledig digitaal was, zo liep je niet even bij iemand langs het bureau om iets te vragen. Tegelijkertijd biedt thuiswerken ook voordelen, je bent wat flexibeler en het scheelde per dag toch bijna twee uur reistijd. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van ouders in Amersfoort op het gebied van kinderopvang. Ik heb onderzocht wat ouders drijft om te kiezen voor Ska Kinderopvang en wat voor hen belangrijke aspecten zijn bij het maken van de definitieve keuze.

Inmiddels heb ik mijn studie Communicatie behaald met een 8 en zit mijn stageperiode bij Ska erop. Ik heb mij enorm thuis gevoeld en ondanks dat deze stage voor beide partijen ‘anders dan anders’ was heb ik een hele leuke en leerzame tijd bij Ska Kinderopvang beleefd! Wat ik tegen volgende stagiairs wil zeggen? Grijp je kans om ervaring op te doen in de snel bewegende branche van kinderopvang! Geen dag is bij Ska hetzelfde, de begeleiding is goed en de leuke collega’s zorgen voor een hele fijne en leerzame stage.