Lisa van Eck, van stagiaire naar pedagogisch medewerker op de bso

‘Ik geniet elke dag weer van de speelse wijze waarop kinderen de wereld leren ontdekken!’

Vijf jaar geleden begon ik aan de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en was actief op zoek naar een stageplaats. Via een docent kwam ik terecht bij Ska en mocht ik na een ontzettend fijn intakegesprek aan de slag.

Mijn enthousiasme, leergierigheid en professionele houding werden gedurende mijn stage opgemerkt en na het afstuderen mocht ik bij Ska blijven werken. Ik sprong een gat in de lucht! Ik kon de kennis en ervaring die ik had opgedaan tijdens mijn stage en studie gaan inzetten op een vaste groep. Inmiddels werk ik 1,5 jaar met heel veel plezier op de buitenschoolse opvang als pedagogisch medewerker en heb ik sinds kort een vast contract gekregen.

Bij Ska word ik uitgedaagd om mijzelf te blijven ontwikkelen en zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Momenteel volg ik de VVE training (Voor- en Vroegschoolse Educatie) zodat ik in de toekomst mag gaan werken op de speelleergroep. Ook ben ik onderdeel van het promotieteam waardoor ik op open dagen bij scholen en stagemarkten zelf kan vertellen wat Ska zo bijzonder maakt. Daar waar ik begon als stagiaire, help ik nu zelf stagiaires die naast mij op de werkvloer staan om zich te ontwikkelen als pedagogisch medewerker.

Iedere dag ziet er anders uit en dat vind ik het allerleukste aan het werken op de bso. De interactie met mijn collega’s, de overdracht naar ouders en het contact met de kinderen is nooit hetzelfde als de dag ervoor. Hierdoor zit mijn werkdag boordevol verrassingen. Ik geniet elke dag weer van de speelse wijze waarop kinderen de wereld leren ontdekken!

En waar je het dan echt allemaal voor doet.. wanneer een kind met een lach van oor tot oor de buitenschoolse opvang verlaat!

Ska bso vacatures