Meike Dijkstra, unitcoördinator jonge kind bij  IKC Vlinderslag

"Samen met school werken we vanuit één gezamenlijke visie op spelen en leren"

Ik wandel ’s morgens door de gangen van ons IKC en ben trots als een pauw. Het is vanzelfsprekend dat kinderen in de school mij en mijn collega’s kennen; we zien elkaar ’s middags in de bso of als peuter speelden zij in onze speelleergroep. “Juf! O nee, Meike… is het vanmiddag weer kinderraad? Ik heb nog een leuk idee voor het plein!” Deze vanzelfsprekendheid kost tijd. Kleine stapjes hebben we gezet; van het delen van ruimtes onder hetzelfde dak, naar het samen inkopen van de wc-rollen (Gek hè, dat was dus verre van gewoon).

We beschouwen onze speelleergroep, bso en school steeds meer als één organisatie, en werken vanuit één gezamenlijke visie op spelen en leren. Kinderen in ons kindcentrum krijgen optimale ontwikkelkansen; ervaren op verschillende momenten van de dag dezelfde afspraken, dezelfde gezichten, dezelfde  wc-rollen….

Handiger, slimmer, beter, efficiënter, dus waarom eigenlijk niet?? Die beren op de weg (gescheiden geldstromen, CAO, etc) parkeren we mooi op een zijspoor. Of we gaan er met een grote bocht omheen. Zolang we het kind waar het om draait maar in beeld houden. Daar doen we het voor!

Pedagogisch werkers, leerkrachten, onderwijsassistenten, directeur, leiders, coördinatoren en specialisten hebben allemaal hun eigen ervaringen en expertise meegenomen in ons IKC. Wij creëren meerwaarde voor alle kinderen door deze rugzak te delen met andere professionals. Wandelend door de gangen van ons IKC, ben ik blij dat ik mag samenwerken met al deze collega’s. We geven kinderen wat zij nodig hebben, vanuit elke rugzak.