Mirna van de Kamp, pedagogisch specialist

'Je kan een boek schrijven van alle leuke opmerkingen die je van de kinderen krijgt!'

Begin mei ben ik begonnen bij Ska Kinderopvang, ondertussen heb ik mijn opleiding HBO-pedagogiek afgerond. Na een maand als flex-medewerker te hebben gewerkt, kon ik aan het werk op een vaste locatie als vervanger voor iemand die met zwangerschapsverlof ging. Wanneer het zwangerschapsverlof voorbij is, ga ik per 1 november starten als pedagogisch specialist. Hoe snel kan het gaan..

Vertrouwen, dat is wat ik kenmerkend vind voor Ska. Ik kwam binnen in de kinderopvang met weinig ervaring. Hard werken, leergierig zijn, jezelf laten zien en er écht voor de kinderen en ouders zijn wordt bij Ska beloond!

Hoe Ska mij uitdaagt? Door o.a. trainingen aan te bieden zoals de VE-training. Daarnaast hebben collega’s op locatie de Kleine Kapitein gevolgd: een training om zelfsturing bij jonge kinderen te stimuleren. Hier kan ik vervolgens over meedenken en sparren met collega’s. De input wordt ook echt gewaardeerd en naar geluisterd door de coördinator en andere collega’s!

Kinderen maken het werk bij de opvang het allerleukst. Elke dag krijg je wel een leuke of grappige opmerking van een kind. Vaak zijn het dingen wat je niet verwacht. Zoals op de vraag waar je op vakantie bent geweest en je het antwoord krijgt ‘op de blauwe plek’. Of dat een kind in een keer onder je benen doorkruipt of spontaan ten huwelijk wordt gevraagd. Eigenlijk kan je een boek maken van al die leuke opmerkingen die je krijgt. Daarnaast vind ik het ook geweldig met wat voor oplossingen kinderen komen voor problemen. Vaak heel simpel, waarbij je zelf vaak te moeilijk denkt. Daar kunnen wij als volwassenen nog wat van leren!

Ik vind Ska een unieke werkgever omdat de organisatie mij uitdaagt om door te blijven ontwikkelen en er zijn dan ook veel doorgroeimogelijkheden. Verder maken de collega’s, naast natuurlijk de kinderen, het werken erg leuk. Het is fijn dat je er samen met je collega’s voor kan zorgen dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen. Het werk is nooit saai, want elke dag is weer anders!

ska kinderopvang kinderdagverblijf