Ontmoet Ciska Wolters-Koning, jonge kind specialist

“Er wordt niet alleen gekeken naar wat jij Ska te bieden hebt, maar ook wat Ska voor jou kan betekenen.”

Over mij

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen?

“Ik ken Ska al van een eerdere baan als pedagogisch medewerker. Na mijn HBO-studie afgerond te hebben, heb ik twee jaar bij een andere organisatie gewerkt. De kinderopvang bleef in mijn hoofd hangen, waardoor ik aan het oriënteren was voor een nieuwe baan. Ska kwam als eerste organisatie met de vacature jonge kind specialist en ik dacht dit heeft zo moeten zijn: Ska en een uitdagende functie! Gedurende mijn eerdere functie heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad bij Ska. Dit heeft mij doen besluiten om weer terug te komen!”

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang

“Als jonge kind specialist werk ik nog maar een korte tijd bij Ska, maar ik vind het nu al super leuk! Iedereen is heel behulpzaam, ook al heb je elkaar in sommige gevallen nog niet eens fysiek gezien. En de medewerkers zijn heel open en betrokken, dit vind ik erg fijn. De collega’s op mijn locatie weten mij ook al te vinden en vragen mij om hulp. Fijn dat ik gelijk aan de slag kan!

Ska is een organisatie die je genoeg mogelijkheden biedt als werknemer. Ze bieden veel cursussen en trainingen aan die je kan volgen om meer kennis op te doen over bepaalde onderwerpen. Ook al ben ik nog maar kort in dienst als jonge kind specialist bij Ska. Ik merk nu al dat ik genoeg verdieping en uitdaging heb op pedagogisch vlak. Hiernaar was ik op zoek en ik ben blij dat ik dit heb gevonden bij Ska Kinderopvang!”

Wat houdt mijn functie in?

“Binnen Ska vervul ik de functie jonge kind specialist. Jonge kind specialist is een hele brede functie: naast dat ik op de groep sta heb ik ook jonge kind specialist uren. Tijdens deze uren bekijk ik onder andere signalen van kinderen die mij en mijn collega’s zijn opgevallen en maak ik een plan als een kind extra begeleiding nodig heeft. Daarnaast kijk ik ook mee hoe de pedagogisch medewerkers hun werk doen en ondersteun ik ze waar nodig.”

Wat is onderscheidend aan je werk bij Ska Kinderopvang?

“Wat ik heel erg leuk vind is dat Ska een grote organisatie is met veel verschillende locaties, maar iedereen toch heel erg betrokken is met elkaar. Daarnaast vind ik dat Ska zich onderscheidt ten opzichte van andere bedrijven in de kinderopvang branche op pedagogisch vlak. Er wordt namelijk veel aandacht besteed aan het pedagogische aspect wat ik super goed vind!”

Wat ik tegen mijn toekomstige collega wil zeggen?

“Ik zou zeker solliciteren bij Ska Kinderopvang! Je komt in een heel betrokken team te werken, die goed op elkaar is ingespeeld. De sollicitatieprocedure verloopt heel prettig en open. Er wordt niet alleen gekeken naar wat jij Ska te bieden hebt, maar ook wat Ska voor jou kan betekenen. Ze kijken naar wat beide partijen willen en naar op zoek zijn, dat is heel prettig. Werken bij Ska is een echte aanrader!”

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Marianne Hiemstra

BBL'er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat.”

Lees meer over Marianne

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani