Ontmoet Marianne Hiemstra, BBL’er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat. 

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen? 

“Ik wilde altijd juf worden, maar de PABO was op theoretisch vlak niet voor mij weggelegd. Ik was erg zoekende naar wat ik wilde. Op dat moment gingen mijn kinderen naar Ska kinderopvang en kwam ik er al vrij snel achter dat ik de kinderopvang toch wel erg leuk vond. Het viel mij op hoe fijn Ska met kinderen omging en ik had om mij heen al gehoord dat Ska een goede werkgever is. Dat was het moment dat ik dacht dit is de perfecte combi.” 

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang?  

“Mijn ervaring met Ska begon als ouder en deze ervaring heb ik als erg positief ervaren. Mijn zoontje van acht maanden ging voor het eerst naar de opvang. Ik vond het zo fijn hoe de medewerkers met hem omgingen. Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat. Dit gaf mij als ouder een erg goed gevoel en zelf wil ik dit ook over gaan brengen.” 

Wat houdt mijn functie in? 

“Ik doe op het moment een BBL-opleiding, dit staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Een BBL-opleiding is een combinatie van werken en leren. Dit houdt in dat ik meedraai als pedagogisch medewerker op de groep. Daarnaast mag ik meekijken met observaties, registraties en oudergesprekken.” 

Wat is onderscheidend aan Ska Kinderopvang? 

“Bij Ska is elk kind uniek. Er wordt bij elk kind gekeken naar de behoeftes en kinderen krijgen de ruimte om zelf te ontdekken. Dat vind ik het mooie aan Ska Kinderopvang. De kinderen groeien in wat zij zelf fijn vinden en daarbij zijn wij de ondersteunende factor. Bij Ska krijgen de kinderen een mooi opstapje voor de basisschool, maar ook voor hun verdere toekomst.” 

Wat wil ik tegen mijn toekomstige collega zeggen? 

“Het is een hele fijne plek voor kinderen en de kinderen zijn hier geen nummer. Er wordt naar elk kind gekeken. Ska is een hele fijne werkgever en er wordt veel naar de medewerkers geluisterd. Afgelopen jaar was er namelijk een medewerkersbijeenkomst en laatst had ik een BBL-bijeenkomst. Je bent als medewerker echt onderdeel van Ska en dit wil ik graag meegeven aan mijn toekomstige collega’s. Je leert elkaar binnen Ska echt kennen.” 

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani

Brenda Brink

Pedagogisch medewerker

“Binnen Ska kan ik mij verder ontplooien en uitdagingen opzoeken!”

Lees meer over Brenda