Ontmoet Cynthia Viergever, coördinator

“Ik ben in een heel warm bad terechtgekomen en gun dit een ander ook!”

Over mij

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen?

“Voor mijn huidige functie bij Ska had ik een vergelijkbare functie, ook in de kinderopvang. Ik merkte dat ik mij meer wilde richten op leiderschap en dat ik niet meer structureel op de groep wilde staan. Om deze reden had ik zelf een oproep geplaatst op mijn LinkedIn. Via via ben ik in contact gekomen met Ska en zo is het balletje gaan rollen en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek verliep op een hele prettige manier en ik voelde meteen een klik, wat mij erg enthousiast maakte!”

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang

“Ik werk nog maar twee maanden bij Ska, maar het bevalt mij nu al heel goed! Ik ben op een hele warme en hartelijke manier ontvangen. Ska is een grote organisatie, desalniettemin is de communicatie erg goed! Ik vind het fijn dat iedereen heel erg op elkaar is aangesloten en nauw met elkaar samenwerkt. Hierdoor voelt het alsof je het niet alleen doet. Je kunt altijd je vraag bij de juiste afdeling en persoon uitzetten. Geen vraag is te gek! Ook al ben ik coördinator op een locatie, er staat een heel team achter mij waarbij ik terecht kan. Ik ben door mijn collega’s warm ontvangen op een toegankelijke en laagdrempelige manier. Iedereen is makkelijk te benaderen en staat open voor elkaar. Dit werkt heel prettig.”

Wat houdt mijn functie in?

“Als coördinator ben ik operationeel leider en geef ik leiding aan het team van de Zilverberg. Op mijn locatie zorg ik voor structuur en dat alles in goede orde verloopt. Samen met mijn collega’s bekijken we als team hoe we nieuwe doelen kunnen bereiken en wat we nodig hebben om goed te functioneren als team. Daarnaast bied ik een luisterend oor voor mijn collega’s als ze ergens mee zitten en zoeken we samen naar passende oplossingen. Verder neem ik taken over van de pedagogisch medewerkers, zodat zij zich kunnen richten op de kinderen. En ben ik, naast de pedagogisch medewerkers, het eerste aanspreekpunt voor ouders als er iets is.”

Wat is onderscheidend aan je werk bij Ska Kinderopvang?

“Ska is, net zoals vele andere organisaties in de kinderopvangbranche, een grote organisatie. Onderscheidend aan Ska is dat je echt onderdeel bent van het team: je wordt gezien, iedereen weet wie je bent, je bent altijd welkom op het Servicecentrum ook al werk je op locatie, je bent één met het Ska netwerk en er wordt naar je geluisterd. Al deze factoren zorgen ervoor dat ik met veel plezier mijn werk doe! Je wordt op verschillende manieren met elkaar in contact gebracht door middel van teambuilding activiteiten, cursussen en trainingen. Ska is wat dat betreft heel vooruitstrevend! Je krijgt bij Ska de mogelijkheid om je op te leiden en bij te scholen, dit is bij andere organisaties niet altijd het geval. De komende maanden heb ik verschillende cursussen en trainingen op de planning staan. Ik vind het goed dat Ska mij en mijn collega’s uitdaagt in onze functie, en ik vind het fijn dat ik mij kan blijven ontwikkelen met betrekking tot bepaalde onderwerpen.”

Wat wil ik tegen mijn toekomstige collega zeggen?

“Ik wil tegen mijn toekomstige collega zeggen dat als je hier binnenkomt je ervaart hoe prettig het is om bij Ska te werken. Ska denkt heel erg aan de medewerkers en heeft het personeel heel hoog staan, dit is voor een nieuwe werknemer heel fijn. Ik ben in een heel warm bad terechtgekomen en gun dit een ander ook!”

De talenten van Ska

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani

Brenda Brink

Pedagogisch medewerker

“Binnen Ska kan ik mij verder ontplooien en uitdagingen opzoeken!”

Lees meer over Brenda

Miranda Dieters

Pedagogisch medewerker

“In 1999 ben ik begonnen met stagelopen bij Ska Kinderopvang. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan!”

Lees meer over Miranda

Leonore Hooghiemstra

Pedagogisch medewerker

“Na mijn stage ben ik niet meer weggegaan bij Ska!”

Lees meer over Leonore