Ontmoet Esther Bakkenes, BBL-er bij Ska Kinderopvang

“Op mijn negenenveertigste weer in de schoolbanken om mijn hart te volgen.”

Over mij

“In september ’22 ben ik gestart als BBL-er bij Ska Kinderopvang. Lange tijd heb ik gewerkt bij de Intratuin waar ik op woensdag workshops gaf aan kinderen. Ik merkte dat mijn hart toch bij het werken met kinderen ligt en besloot om mij op mijn negenenveertigste om te laten scholen tot pedagogisch medewerker.”

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen?

“Ik doe de opleiding pedagogisch medewerker op het ROC Midden Nederland. Vanuit school kreeg ik Ska als organisatie aangeboden. Tijdens het gesprek bij Ska kreeg ik een goed gevoel. Alles ging super snel en voor ik het wist was ik aangenomen als BBL-er bij Ska Kinderopvang! Momenteel ga ik één dag in de week naar school en werk ik twee en een halve dag bij Ska op locatie. Doordat ik de kinderen regelmatig zie, merk ik dat ik echt een band begin op te bouwen met de kinderen en ze nu ook meer naar mij toe te trekken, wat ik heel erg leuk vind.”

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang

“Ik vind het werken bij Ska Kinderopvang helemaal geweldig! Wat ik zo prettig vind aan Ska is dat ik als BBL-er zijnde niet als student wordt behandeld, maar als een volwaardige collega wordt gezien. Mijn collega’s op locatie begeleiden mij goed en zorgen ervoor dat ik mijn schoolopdrachten goed kan afronden. Gedurende de dag ben ik met een variëteit aan taken bezig, omdat ik voornamelijk mijn collega’s ondersteun waar nodig en ik mij veel aan het oriënteren ben. Daarnaast dagen mijn collega’s mij goed uit en mag ik ook al zelfstandig taken uitvoeren. Zo mag ik in de ochtend de kring leiden, waar we goedemorgen liedjes met elkaar zingen. En als ik hulp nodig heb, zijn mijn collega’s in de buurt om mij te helpen.”

Waarin onderscheidt Ska zich ten opzichte van andere kinderopvang organisaties?

“Ska Kinderopvang onderscheidt zich ten opzichte van andere organisaties met het gezonde voedingsbeleid wat wordt aangehouden. Om deze reden wordt er ook veel gelet op de voeding, wat ik erg goed vind. Daarnaast spelen de kinderen bij Ska veel buiten en laten we zien dat je niet veel nodig hebt om in de natuur te spelen. Per seizoen spelen de kinderen met wat de natuur hen biedt. Zo vermaken de kinderen zich momenteel met bladeren en dat is erg leuk om te zien!”

Wat ik tegen mijn toekomstige collega wil zeggen?

“Bij Ska Kinderopvang word je als BBL-er niet neergezet als student, maar maak je deel uit van het team. Je collega’s ontvangen je met een warm hart en geven je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, waarbij ze in de buurt zijn voor als je er even niet uitkomt!”

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Marianne Hiemstra

BBL'er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat.”

Lees meer over Marianne

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani