Ontmoet Joleen, onmisbaar als flexmedewerker

“Als flexmedewerker word je bij Ska echt als volwaardige collega gezien, dat merk je”

Ik heb bewust gekozen voor werken bij Ska Kinderopvang. Ik wilde namelijk graag als flexmedewerker aan de slag bij een relatief grote organisatie, omdat die professioneel en vooruitstrevend zijn. Dat is bij Ska zeker het geval. Ook als flexmedewerker heb ik een vaste leidinggevende, één aanspreekpunt voor mijn rooster en weet ik bij wie ik moet zijn voor vragen over mijn salaris of reiskosten. Daardoor kan ik mij focussen op het werk.

 

Mijn eerste kennismakingsgesprek was met de coördinator van Kindcentrum de Puntmuts. Het gesprek was erg prettig en daardoor voelde ik mij direct thuis op mijn vaste flex-locatie; op deze locatie word ik het vaakst ingezet. Daarnaast ben ik werkzaam op andere locaties als er daar een medewerker ziek of vrij is. Over het algemeen weet ik al een paar dagen van tevoren waar en wanneer ik ga werken. Af en toe word ik vlak van tevoren gebeld met de vraag of ik de planning misschien uit de brand kan helpen. Het is dan altijd leuk om te zien dat mijn collega’s blij worden als ik binnen kom lopen!

Voorheen heb ik al gewerkt als flexmedewerker in de kinderopvang en de gehandicaptenzorg. Ik wist daardoor al wat er als flexer van me verwacht wordt: meedenken en initiatief nemen. Het is fijn om bij Ska te merken dat je ook als flexer als volwaardige collega wordt gezien.

Doordat ik als flexmedewerker actief ben, leer ik de hele organisatie en veel locaties kennen. Doordat je bij Ska als flexmedewerker wordt gekoppeld aan een vaste flex-locatie, ben ik bij kinderen én ouders een bekend gezicht geworden bij de Puntmuts. Ik word natuurlijk ook op andere locaties ingezet, maar dat aantal is goed te overzien. Gelukkig hoef ik mij in mijn rol als flexer niet bezig te houden met administratieve taken, daardoor kan ik er echt zijn voor de kinderen.

Ik weet nog niet hoe mijn toekomst eruitziet bij Ska. Ik zit goed op mijn plek, flexen vind ik nog leuker dan verwacht. Misschien wil ik in de toekomst op een vaste groep op het kinderdagverblijf of de speelleergroep werken, maar voorlopig nog niet. Als flexmedewerker bij Ska kan ik namelijk precies doen wat ik leuk vind!

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Marianne Hiemstra

BBL'er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat.”

Lees meer over Marianne

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani