Ontmoet Leonore Hooghiemstra, pedagogisch medewerker

“Na mijn stage ben ik niet meer weggegaan bij Ska!”

Over mij

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen?

“Ik ben begonnen met stagelopen bij Ska, omdat een vriendin van mij het aanraadde. Ska was bij mij ook al bekend, omdat ik hier zelf als kind ook heb gezeten. Ik vond het daarom extra leuk om mijn stage bij Ska te doen! Ik heb het tijdens mijn stage erg naar mijn zin gehad. En toen er na mijn stageperiode een vacature openstond, kon ik gelijk op deze locatie aan de slag. Ik ben toen nooit meer weggegaan!”

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang

“Ik ben heel positief over Ska. Ik werk op een fijne locatie waar ik het erg naar mijn zin heb, ook met mijn collega’s. Ska organiseert verschillende evenementen waar je collega’s tegenkomt en leert kennen van andere locaties. De cursussen en trainingen die Ska aanbiedt zijn heel toegankelijk en er is veel mogelijk, dit vind ik ook heel fijn. De trainingen en cursussen die worden aangeboden doe ik met plezier, ik merk namelijk dat ik er echt wat aan heb!”

Wat houdt mijn functie in?

“Ik ben pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf en sta op de groep nul tot twee jaar en één dag in de week op de groep twee tot vier jaar. Mijn hart ligt echt bij het verzorgen van de kleintjes. Ik vind het belangrijk dat ik ze een veilig gevoel kan geven, dat ze gezien worden en om te kijken naar hun behoeften. Ik vind het heel leuk om van elke dag een feestje te maken en het weer gezellig te maken voor én met de kinderen! Maar ook om samen met mijn collega’s te zorgen voor een fijne sfeer op de groep voor de kinderen.

Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk. Ik werk met hele fijne collega’s op de groepen en we zijn goed op elkaar afgestemd, mede daardoor hangt er ook een fijne sfeer op de groep. Als ik vakantie heb gehad, heb ik altijd weer veel zin om naar mijn werk te gaan!”

Wat is onderscheidend aan Ska Kinderopvang?

“Ik vind de visie en het kindvolgend werken van Ska onderscheidend ten opzichte van andere organisaties. Ik vind het een fijne manier van werken. Er wordt gericht gekeken naar wat ieder kind nodig heeft, waarbij je niet kijkt naar bepaalde lijntjes waar ze aan moeten voldoen. Daarnaast denk ik dat het voor ouders ook heel fijn is dat er een voedingsbeleid is. Ik merk dat ouders daar ook heel bewust voor kiezen. De werkwijze van Ska sluit heel erg bij mij aan en ik sta ook volledig achter deze werkwijze!”

Wat wil ik tegen mijn toekomstige collega zeggen?

“Werken bij Ska is heel gezellig! Er zijn veel mogelijkheden binnen de organisatie, dus als je voor Ska kiest, houdt het niet op. Je hebt veel mogelijkheden om door te groeien en nieuwe dingen te leren, waarbij je door hoger af goed wordt uitgedaagd in je functie. Ook buiten het werk is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en collega’s van andere locaties te leren kennen.”

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Marianne Hiemstra

BBL'er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat.”

Lees meer over Marianne

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani