Ontmoet Wendy van der Heijden, pedagogisch medewerker

“Blij dat ik de stap heb genomen om weer terug te gaan naar Ska!”

Over mij

Waarom heb ik voor Ska Kinderopvang gekozen?

“Zeventien jaar geleden ben ik begonnen bij Ska Kinderopvang als pedagogisch flex medewerker. Na één jaar ben ik overgestapt van flex medewerker naar een vaste locatie. In de tussentijd heb ik op drie verschillende locaties gewerkt met erg veel plezier! Na een korte periode werkzaam te zijn geweest bij een andere organisatie in de kinderopvangbranche, kwam ik weer terug bij Ska. Ik merkte al snel dat het anders was dan ik had verwacht en ik graag terug wilde naar Ska. Om deze reden besloot om weer contact op te nemen met mijn coördinator van de locatie waar ik weg was gegaan. Het balletje is gaan rollen en ik was blij toen ik te horen kreeg dat ik weer terug kon komen bij Ska! Ik vind het heel fijn dat ik weer met open armen ben ontvangen en ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om weer terug te gaan.”

Mijn ervaring met Ska Kinderopvang

“Mijn ervaring met Ska is positief en prettig! Ik zit bij Ska heel erg op mijn plek en sta volledig achter de visie en werkwijze van Ska. Dit besefte ik mij vooral heel erg toen ik bij een andere organisatie in dienst was. Ska is heel erg van het samen doen en dat is ook waar mijn passie ligt. Op de locatie waar ik werk vind ik het heel fijn werken! We werken met veel structuur, zijn heel collegiaal en er heerst een hele fijne spirit.

Ska is na een lastige periode weer heel erg aan het omhoog klimmen. Ik zie dat de directeur achter de medewerkers blijft staan. Alles wat er gebeurt, is ook voor de medewerkers. Ik vind het heel fijn dat wij, als medewerkers, daarin gehoord worden en er gezien wordt wat nodig is. Ska is heel meegaand.”

Wat houdt mijn functie in?

“Bij Ska Kinderopvang werk ik als pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf. Ik ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de verzorging van kinderen en de bijdrage aan de ontwikkeling van hun op de dag. Het volgen van de doorgroeiende leerlijn van kinderen is echt waar mijn hart ligt. Naast het kinderdagverblijf, biedt mijn locatie ook een speelleergroep en buitenschoolse opvang. Als een van mijn collega’s ziek is, sta ik ook wel eens op een andere groep. Ik vind het heel mooi dat we het samen doen en we ons flexibel kunnen opstellen om elkaar te helpen. Dit maakt ons team heel sterk en zorgt voor een prettige sfeer!

Het kindcentrum waar ik werk is gevestigd in een basisschool. Ik vind het zo mooi om te zien dat we samen kinderen kunnen helpen en begeleiden bij de ontwikkeling, waarbij je ze echt ziet groeien. Ik vind dit heel bijzonder om te zien. Kinderen die ik vroeger op de opvang heb gehad en nu op de basisschool zitten, lopen nog wel eens naar binnen om een knuffel te geven. Het geeft mij heel veel voldoening dat ik nog steeds bij hun in het hart zit.”

Wat is onderscheidend aan Ska Kinderopvang?

“Ska onderscheidt zich heel erg met de groeimogelijkheden! Ze willen heel graag voorop lopen met de kennis die de medewerkers hebben. Er worden veel trainingen aangeboden om jezelf te ontwikkelen in je functie, waarbij je zelf kunt kiezen welke trainingen je wil volgen. Als medewerker van Ska beheers je over heel veel kennis en word je genoeg uitgedaagd in je functie.”

Wat wil ik tegen mijn toekomstige collega zeggen?

“Ska is een organisatie die goed met je meedenkt als nieuwe collega. De HR-medewerkers zijn heel ruimdenkend en kijken goed naar wat bij je past, waarbij veel mogelijk is. Er zijn veel groeimogelijkheden en je kan veel kennis opdoen in je functie. Daarnaast zijn de locaties heel open en gezellig en heerst er een prettige sfeer.”

De talenten van Ska

Myrthe Reehoorn

Coördinator 

“Je weet nooit wat de dag gaat brengen en dat maakt het werk nooit saai en altijd uitdagend.”

Lees meer over Myrthe

Marianne Hiemstra

BBL'er pedagogisch medewerker

“Het was fijn om te zien en te merken dat er bij Ska echt naar het kind wordt gekeken en dat Ska ook het gesprek met de ouders aangaat.”

Lees meer over Marianne

Debby Schenkel

Regiomanager

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk, maar met elkaar bouw je aan een fijne werksfeer en draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van je collega’s en kinderen”.

Lees meer over Debby

Imani Enos

medewerker Personeelsplanning

“Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel een nieuwe uitdaging waarmee je aan de slag kan!”

Lees meer over Imani